V sobotu ráno 19. októbra sa  vybrali spolu na pláž, aby si zatrénovali na paddleboarde. Najhorší moment ale prišiel až keď vyšli z vody von. Ani sám Max ale netušil, že je na tom zdravotne zle. " Ešte večer predtým som bol v poriadku a bol som behať 16 kilometrov. Nemal som ani tušenia, či príznaky, že by som mal dostať infarkt," pokračoval. 

https://twitter.com/danieljpeter/status/1035124184790323201

"Keď som to ucítil hovoril som si, musíš prísť k autu, len dokráčaj k autu," popísal svoje myšlienky pred odpadnutím. K autu už ale neprišiel, na pláži pustil z rúk dosku a padol na zem. "Okamžite som k nemu pribehla, obrátila ho a skúšala nahmatať puls, ktorý ale nemal. Ihneď som mu začala dávať prvú pomoc a zavolal som záchranárov, " opisovala situáciu Andi. 

Kým dávala svojmu priateľovi masáž srdca a dýchani z úst do úst, zbehlo sa pri nich niekoľko ľudí. "Mali sme šťastie, že jedna z nich bola zdravotná sestrička. Záchranka potom prišla behom 7 minút. Pokúšali sa ho oživiť aj elektrošokom na pláži, no neúspešne," rozprávala o záchrannej akcii. Max sa totiž prebral až v sanitke. 

"Pýtali sa ma, že či viem čo sa stalo. Povedal som, že som dostal infarkt a je to trápne. Hanbil som sa, pretože som Andi konečne povedal, že ju mám rád. Lenže kto chce chodiť s niekým, kto mal práve infarkt?", povedal s humorom na záver Max. Po kurióznej situácii založili spolu organizáciu Paddle4good, kde učia základy prvej pomoci. 

Pozrite si reportáž o tom, ako museli na pláži zachraňovať kravy: