Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Masová rybačka na ľade
Zdielať na
Zahraničie

Masová rybačka na ľade

Státisíce Kórejčanov každý rok mieria na "ľadovú" rybačku. <b>VIDEO: Lov rýb ako zábava</b>

Pri mínusových teplotách sa vyše stotisíc Kórejčanov v sobotu vybralo na rybačku do zamrznutého potoka.

Každoročná akcia tu privádza celé rodiny či partie ľudí. Rybačka na ľade sa koná v provincii Severný Gangwon približne 120 kilometrov severne od Soulu.

„Bola zima a niekoľko hodín sa nám nepodarilo chytiť ani jednu rybu, ale len čo sme jednu chytili, všetko sa zmenilo. Už mi zrazu nebola zima a dobre sa zabávam. Prídem sem so svojim deťmi aj na budúci rok,“ vraví 35-ročný Bang Hyun, ktorý sa zúčastnil najobľúbenejšieho rybárskeho festivalu v Južnej Kórei.

„Priviedol ma sem spolužiak, tvrdil, že je to sranda. Je to moja prvá skúsenosť s rybačkou, napriek tomu som chytil mnoho rýb. Buď ich zjem surové, alebo uvarím korenistú polievku. Na budúci rok sem prídem s celou rodinou,“ dodáva 22-ročný Lee Ji-hoon.

Pre ešte väčších odvážlivcov ponúka festival lov rýb holými rukami priamo v ľadovom potoku. Tento rok "ruční rybári" nemali veľké šťastie na ryby,  no účastníci boli aj tak pyšní. „Bolo príliš chladno na takýto lov, ale bolo to úžasné. Je skvelé dotýkať sa rýb holými rukami,“ pochválil sa 33-ročný muž.

Po veľkej rybačke prichádza príjemnejšia časť akcie, spoločné pochutnávanie si na úlovkoch.

Na festivale, ktorý sa skončí 27. januára sa zúčastnilo približne päťstotisíc ľudí.

Zdielať na

Najčítanejšie správy