Jasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Sestry dobodali svojho otca, ktorý ich týral. Sú vrahyne alebo obete?
Zdielať na

Sestry dobodali svojho otca, ktorý ich týral. Sú vrahyne alebo obete?

Zdroj: ISIFA/ilustračná foto

MOSKVA / V Rusku sa opäť rozhorela debata o domácom násilí. Vyvolal ju prípad troch sestier, ktoré v Moskve na sklonku júla zavraždili svojho despotického otca. Médiá venujú kauze sestier Chačaturjanových mimoriadny priestor a celá krajina diskutuje: sú to chladnokrvné vrahyne, alebo obete systému?

Ostrosledovaný príbeh sa začal odvíjať 27. júla, keď polícia dome na severe Moskvy našla telo 57-ročného Michaila Chačaturjana s bodnými a reznými ranami. Nasledujúci deň polícia zadržala jeho tri dcéry: devätnásťročnú Kristinu, o rok mladšiu Angelinu a sedemnásťročnú Marija.

A práve najmladšia zo sestier Chačaturjanových podľa vyšetrovateľov otcovi uštedrila celkom 35 rán loveckým nožom. Jej sestry ho zatiaľ mlátil po hlave kladivom a striekali mu do tváre slzotvorný sprej. Nakoniec jedna z nich Márii vytrhla nôž z ruky a otca bodla do srdca. Marija potom zavolala na políciu a čin nahlásila.

Sestry počas prvého výsluchu podľa webu newsru.com uviedli, že s otcom mali zlé vzťahy, ktorých príčinou bolo ich "dlhodobé morálne utrpenie". Celý incident podľa nich začal otec, ktorý na Kristinu zaútočil nožom.

Krik a plač

Polícia však verí, že si vraždu premysleli a naplánovali. "Ten deň najskôr otvorili jeho automobil a vzali si z neho jeho nôž. Vedeli, kde si schováva zbrane," povedal agentúre Interfax zdroj oboznámený s priebehom vyšetrovania. Dievčatá sa potom podľa neho samy porezali na rukách, aby svoj zločin vykreslili ako nutnú sebaobranu.

Michail Chačaturjan mal podľa denníka The Independent v arménskej diaspóre povesť zbožného muža, ktorý vykonal púť do Jeruzalema a jeho byt bol plný ikon. Pod touto maskou sa však skrýval tyran, ktorý miloval zbrane a svoje okolie dennodenne terorizoval.

Susedia vypovedali, že z trojizbového bytu bol neustále počuť krik a plač. Chačaturjan rodine vládol zo svojho kresla, pri ktorom mal nainštalovaný zvonček. Keď zacinkal, dcéry museli pribehnúť a plniť ponižujúce úlohy. Susedia si všimli, že majú modriny po celom tele. Údajne ich tiež sexuálne zneužíval a nepúšťal ich do školy.

Niektoré z detí ležia na posteliach, pripútané reťazami. V Amerike našli policajti otrasný nález:

Najčítanejšie správy