Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Izrael uzatvára oblasť: hovorí dosť útokom!
Zdielať na
Zahraničie

Izrael uzatvára oblasť: hovorí dosť útokom!

Ako reakcia na vypálenie viac než 200 striel a rakiet na Izrael tento uzatvára oblasť, blokuje zásobovanie a opätuje útoky. V meste Gaza sa protestuje. <b>VIDEO: chaos a protesty v pásme Gazy</b>

Posledný z početných útokov v pásme Gazy zabil najmenej dvoch palestínskych vojakov. Dvaja ďalší boli vážne zranení.

Islamisti z Hamasu, ktorí kontrolujú pobrežné teritórium, oznámili, že terčom izraelského útoku boli vojaci, ktorí boli zapojení do raketových útokov na južný Izrael.

Izrael už zabil desiatky Palestínčanov v pásme Gaza počas uplynulého týždňa. Je to vlastne reakcia alebo časť zvýšenej kampane na obmedzenie raketových útokov na židovský štát. Izraelská armáda povedala, že vojaci z Gazy vypálili viac než 200 striel a rakiet na Izrael počas posledných piatich dní.

Spojené národy v každom prípade varujú a upozorňujú na niekoľko humanitárnych kríz v Gaze po tom, čo Izrael uzavrel oblasť. Proti tomuto rozhodnutiu protestovali Palestínčania z tohto pásma.

V meste Gaza protestovali jeho obyvatelia proti rozhodnutiu Izraela blokovať všetky zásoby surovín ako reakciu na palestínske raketové útoky na Izrael.

 

Zdielať na

Najčítanejšie správy