Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajti zachraňovali desiatky zvierat pred plameňmi
Zdielať na

Policajti zachraňovali desiatky zvierat pred plameňmi

Archívna reportáž

FACAVILLE / Život desiatkam psov a mačiek v útulku ohrozenom rozsiahlym lesným požiarom, zachraňovali policajti na severe Kalifornie. Všetky zvieratá preto rýchlo naložili do svojich áut a odviezli do bezpečia. Pozrite si ich záchrannú akciu.

Nelsonský požiar sa na severe Kalifornie šíril veľmi rýchlo. Hasičom sa ho spočiatku nedarilo dostať pod kontrolu. Reálne hrozilo, že postupujúci oheň spáli budovy miestneho útulku pre zvieratá. Policajti preto neváhali a vydali sa im na pomoc. Celú záchrannú akciu nasnímali kamery, ktoré nosia na svojich uniformách.

Požiar bol v tej chvíli už veľmi blízko útulku. Zvieratá dobre vedeli, že sa deje niečo zlé. Zrejme aj preto s policajtmi, ošetrovateľmi a dobrovoľníkmi zväčša príkladne spolupracovali.

Celkovo sa podarilo z útulku previezť do bezpečia vyše šesťdesiat psov a mačiek. Všetky zvieratá prečkali noc ďaleko od ničivého ohňa. Ich ošetrovateľom navyše na druhý deň spadol zo srdca obrovský kameň. Miestnym hasičom sa totiž podarilo dostať požiar pod kontrolu a zastaviť jeho šírenie. Oheň sa navyše útulku úplne vyhol a vôbec ho nepoškodil. Zvieratá sa tak mohli vrátiť späť do svojho domova.

Pozrite si ako zachránili psíka z horiaceho domu slovenskí hasiči:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy