Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vo voľnom čase predával hot dogy. Podnikavého chlapca (13) niekto udal inšpekcii
Zdielať na

Vo voľnom čase predával hot dogy. Podnikavého chlapca (13) niekto udal inšpekcii

Zdroj: Instagram

MINNESOTA / Zatiaľčo jeho rovesníci trávia voľný čas hrou na počítači, alebo vyvádzaním na ulici, 13-ročný chlapec z amerického štátu Minnesota sa rozhodol privyrobiť si. Kúpiť si chcel nové oblečenie do školy, kde na to ale vziať? Začal teda predávať na ulici hot dogy. Jeho podnikanie ale bolo ohrozené, nemal totiž poistenie a nejaký poctivec ho nahlásil inšpekcii. Úrady ale zareagovali nečakane.

Inšpekciu v Minneapolise upozornil na nelegálne podnikanie chlapca e-mail. Trinásťročný Jaequan Faulkner totiž hot dogy v malom stánku pred domov predával bez potrebnej licencie. "Povedali mi, že sa na mňa niekto sťažoval," povedal chlapec pre portál CNBC.

Inšpektor Dan Huff sa ale s odpoveďou na sťažnosť neponáhľal. Pracovitosť chlapca mu bola sympatická. "Museli sme najskôr vymyslieť, ako tomu chlapcovi pomôcť," uviedol. Napokon sa rozhodol mladého podnikateľa poučiť o tom, ako s jedlom správne zaobchádzať tak, aby jeho stánok prešiel inšpekciou. Tiež mu zaplatil krátkodobú licenciu za 87 dolárov. 

"Miesto toho, aby ma potrestali, sa mi ľudia z mesta rozhodli pomôcť," tešil sa Jaequan. Hot dogy servíruje celé prázdniny medzi 11:00 a 15:00 hodinou. S predajom mu pomáha aj jeho ujo Jerome. Denne sa im podarí predať 100 až 150 hot dogov za cenu 2 doláry za kus. Zárobok chce minúť za oblečenie do školy. 

Podobný prípad sa stal v Británii. Tam 5-ročné dievča predávalo pred domom limonádu. Policajti mu ale uložili za to mastnú pokutu. 

Mnohí sa na jar tešia z medvedieho cesnaku, ktorý v lese rastie neúrekom. Je zdraví a recepty na polievku či pomazánku nájdete v tom období všade. Málokto ale vie, že za jeho trhanie hrozí pokuta. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy