Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Kalkate horí centrálny trh, hrozí zrútenie budovy
Zdielať na
Zahraničie

V Kalkate horí centrálny trh, hrozí zrútenie budovy

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

Už dva dni zápasia indickí hasiči s obrovským požiarom centrálneho trhoviska v Kalkate.

Už dva dni zápasia indickí hasiči s obrovským požiarom centrálneho trhoviska v Kalkate.

Živel doteraz pripravil o obživu zhruba 7-tisíc ľudí a hrozí, že sa kvôli nemu zrúti i trinásťposchodová budova, informovala dnes agentura AP.

Oheň vypukol z dosiaľ neznámych príčin v sobotu a podľa AP zničil viac ako 2500 stánkov a obchodov na známom trhovisku Burrabazar, ktoré je nejväčšie vo východnej Indii. Miestne internetové média píšu dokonce až o 4000 spálených stánkoch.

Hasiči sa predovšetkým snažia dostať pod kontrolu plamene šľahajúce z horných poschodí výškovej budovy, ktorá stojí pri trhu a jej časti by sa mohli zrútiť. Na streche komplexu sú totiž zásoby benzínu pre generátory, ktoré by mohli explodovať.

Podľa veliteľa miestnych hasičov Gopála Bhattačardžia je do boja s ohňom nasadených viac ako 160 hasičov, 44 požiarnych vozov a bližšie neurčený počet vojakov. Niekoľko z nich bolo zranených, inak si plamene nevyžiadali žiadne ľudské obete.

"Oheň horí tak dlho, pretože trhovisko bolo plné horľavých materiálov, ako sú plachty, plasty, syntetické látky a vlna," vysvetlil veliteľ hasičov, podľa ktorého prácu jeho mužom komplikuje tiež veľmi zlý prístup k vode.

Podľa miestnych úradov požiar zatiaľ spôsobil škody vo výške dvoch miliárd rupií (zhruba miliardy korún).

Zdielať na

Najčítanejšie správy