Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mexičania v prekážkovom korčuľovaní
Zdielať na
Zahraničie

Mexičania v prekážkovom korčuľovaní

Vyše šesťdesiat Mexičanov súťažilo na korčuliach o možnosť zúčastniť sa súťaže Red Bull Crashed Ice v Kanade. Klzisko mali plné zákrut a prekážok. <b>VIDEO: Súťaž na korčuliach</b>

V Kanade sa v historickej oblasti Old Québec bude 26. januára konať súťaž Red Bull Crashed Ice, ktorá je kombináciou lyžovania na svahoch, hokeja a boardercrossu (na snowboardoch).

O možnosť zúčastniť sa tejto súťaže bojovalo v meste Mexico City 64 Mexičanov. Hokejistické helmy, chrániče a korčule, to je vybavenie súťažiacich, ktorí sa stretli na pretekoch na ľadovom klzisku plnom ostrých zákrut a prekážok. Rozhodovala iba rýchlosť a šikovnosť. Napokon ostali štyria, spomedzi ktorých vynikol a zvíťazil Mexičan Adrian Cervantes.

Cervantes si je dobre vedomý tvrdej konkurencie. Vyjadril sa, že je pripravený čeliť tomuto boju a vydať zo seba len to najlepšie. "Ako som hovoril, kanadskí korčuliari sú veľmi dobrí, hokej je športom číslo jeden a v Kanade majú možnosť korčuľovať viac než my tu v Mexiku. Budú tam tvrdí súťažiaci, ale všetko je možné."

Red Bull Crashed Ice sa v predchádzajúcich rokoch odohrala v takých mestách ako Praha, Stockholm, Helsinki a Moskva.

Zdielať na

Najčítanejšie správy