Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Mnícha obvinili z obťažovania. Sex, je súčasťou viery, tvrdil ženám
Zdielať na

Mnícha obvinili z obťažovania. Sex, je súčasťou viery, tvrdil ženám

Archívna reportáž

BEIJING / Vysoko postaveného čínskeho budhistického mnícha obvinili zo sexuálneho zneužívania najmenej šiestich mníšok a núteniu k sexuálnej aktivite pomocou "kontroly myšlienok". On tieto obvinenia odmieta.

Xuechengove sexuálne útoky boli detailne opísané v správe, ktorú obdržala čínska vláda od dvoch mníchov z Longquanského kláštora. V správe sa píše, že mních ženy prijmel k nemravnému správaniu sexuálneho charakteru a ony sa správali ako keby boli pod nejakým kúzlom

Správa, v ktorej dvaja mnísi opisujú nemravné správanie má až 95 strán. Ako sa v nej uvádza, mních motal hlavu šiestim ženám aj pomocou moderných technológií. Rozposielal im SMS, v ktorých tvrdil, že erotické správanie je súčasťou budhistického náboženstva. 

Nadriadení mnícha zaujali k celej veci neutrálne stanovisko, avšak obvinili dvoch mníchov zo šírenia nepravdivých informácií a zahmlievania faktov. Oni sa ale naopak bránia, že začali s vyšetrovaním na základe jednej z SMS, ktorú im ukázala žena pri návšteve Beijingu v decembri 2017.

Zabráneniu šírenia informácií medzi ľuďmi, ako píše bbc.com, bráni cenzúra a rovnako kampaň za ochranu žien sa rozširuje len pomaly. Preto sa mnohé z dotknutých nedočkajú spravodlivosti.  

Vedci prednedávnom objavili múmiu mnícha. Pozrite si o tom reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy