Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Desivé predpovede sa naplnili. Cesta k moru je skúškou pre nervy, šoférov aj autá
Zdielať na

Desivé predpovede sa naplnili. Cesta k moru je skúškou pre nervy, šoférov aj autá

CHORVÁTSKO / SLOVINSKO / Predpovede sa naplnili do bodky. Tie upozorňovali na to, že cesta k moru bude poriadnou skúškou pre nervy. Premávka na cestách zhustla natoľko, že na hraniciach a pri mýtnych staniciach sa tvorili niekoľko desiatok dlhé kolóny.

Európski vodiči, vrátane Slovákov, si na cestu k moru nemali zbaliť len plavky, uterák a opaľovací krém, ale najmä poriadnu dávku trpezlivosti a nervy obaliť železom.

To, čo sa od rána tvorí na diaľniciach je podľa vodičov hotová katastrofa. Už v doobeňajších hodinách bol pohľad do spätných zrkadiel identický ako pohľad cez čelné sklo.

https://twitter.com/DubrovnikTimes/status/1020310010256154624

Dlhé kolóny, slimačie tempo a šialené teplo sprevádzali vodičov na viacerých chorvátskych úsekoch pozdĺž pobrežia a na cestách vedúcich k moru. Najmä na diaľnici A1 medzi Záhrebom, Zadarom a Splitom a pred mýtnicami.

Hrvatski autoklub

​Chorvátsky autoklub (Hrvatski autoklub) na svojich stránkach informoval najmä o kritickom úseku smerujúcemu k mýtnej bráne Záhreb-Lučko v smere k moru. Na vodičov čakali už doobeda kolóny dlhé vyše 3 kilometre. O nič lepšie na tom neboli a nie sú ani dopravné uzly Lučko a Zadar II. Pred vjazdom do tunelov Sveti rok a Maslenica sa pohybuje približne 8 kilometrov dlhý rad vozidiel.

Slovinsko na tom nie je o nič lepšie. Kolóny sa tvorili od rána pred tunelom Karavanky, v smere do Rakúska a aj pri hraniciach s Chorvátskom. Čaká sa na prechodoch Dobovec, Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane, Metlika, Slovenska vas, Obrežje, Dobovec, Rogatec a Gruškovje. Tamojšie dopravné servisy informovali aj o problémoch v okolí metropoly.

https://twitter.com/BILD/status/1023184927335096320

Dopravnému kolapsu prispel aj začiatok prázdnin v dvoch nemeckých spolkových krajinách: Bavorsku a Bádensko-Württembersku. Nervy otestoval úsek smerujúci z Mníchova k rakúskym hraniciam. Nemecký ADAC zverejnil mapu kritických úsekov po celej krajine.

ADAC

Rakúsko očakávalo problémy na diaľnici A1 medzi Salzburgom a Viedňou a tiež na diaľniciach smerujúcich k hraniciam  so Slovinskom a Talianskom. Predpovede sa naplnili. A následne sa kolóny prejavili aj v Taliansku, od hraníc s Rakúskom až po juh.

Komplikácie, kolóny a hustá premávka sa nevyhli ani tým vodičom, ktorí smerovali do Grécka cez Srbsko. Na niektorých úsekoch doprava stála dve a pol hodiny pre opravy vozoviek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy