Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Choré dievča omdlelo v parku a ľudia ju 1,5 hodiny obchádzali. Nikto jej nepomohol
Zdielať na

Choré dievča omdlelo v parku a ľudia ju 1,5 hodiny obchádzali. Nikto jej nepomohol

Archívne video

PRAHA / Ľahostajnosť, ktorá môže zabíjať. Na vlastnej koži ju okúsila Hermína (24) z Prahy, keď omdlela v parku plnom ľudí. Nikto z nich nepomohol. Záchrana prišla až po neuveriteľnej hodine a pol.

Bola streda, hodina popoludní, keď išla Hermína so svojou fenkou Margie ako každý deň do práce parkom v pražských Střešoviciach. Asistenčný pes ju sprevádza pravidelne, stáva sa, že zrazu omdlie. A k tomu došlo ... padla na zem, nevedela o sebe.

"Margie ma prebrala ako vždy, ale mne si pri páde zablokovala hrudná chrbtica a nemohla som poriadne dýchať. Po prebratí mi trvá, než začnem normálne vnímať, nieto komunikovať. Pretože som bola zmätená a nevedela, čo sa deje a prečo nemôžem dýchať, dýchala som rýchlo a čoskoro mi z toho začali brnieť ruky i nohy," začala rozprávať Blesku Hermína a pokračovala popisom toho najhoršieho, čo si kto dokáže predstaviť. "V parku sedela nejaká slečna so psom, ktorá podľa mňa musela vidieť môj pád. Avšak tá na situáciu nijako nereagovala."

Hoci sa to zdá neskutočné, nebola jediná. "Vnútorne som panikárila, ale nemohla som volať o pomoc, len som sledovala, ako sa Margie bezradne snaží niekoho ku mne dostať. Parkom prešlo dosť ľudí a niektorí nanajvýš tri metre odo mňa a jeden pán dokonca dvakrát. Absolútne bez reakcie. Zakaždým, keď niekto prechádzal okolo, začala Margie štekať a pre okoloidúceho bežala, keď k nemu dobehla, otočila sa a bežala späť ku mne, kde do mňa pichla, a bežala späť ku okoloidúcim a to niekoľkokrát opakovala. Márne," konštatuje.

Pri páde zrovna telefonovala so známym, ktorý o jej problémoch vie. Lenže ... Bol v tej chvíli bol v Rumunsku a v Prahe to nepozná. "Keď som prestala odpovedať, ihneď začal zháňať pomoc. Lenže mu to trvalo desiatky minút, hoci zalarmoval aj rumunskú ambasádu v Prahe, aby mi niekto zavolal záchranku. Netušil ale, kde som omdlela," hovorí Hermína. Vo chvíli, keď ju začala hľadať polícia, sučka Margie k nej priviedla cudzieho psa a až jej majiteľ, keď uvidel v akom je stave, hneď zavolal pomoc.

Než sa dostala do nemocnice, trvalo to hodinu a pol "Celú tú dobu som sledovala absolútnu sebeckosť a ľahostajnosť okoloidúcich. Vidia na zemi ležiaceho človeka a nič neurobia, je mi z nich smutno. Nevyzerám predsa ako nejaký feťák, alebo opilec. Som predsa chorá," posťažovala sa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy