Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nedokončená elektráreň a špina v hoteli. Kim Čong-un skritizoval nedostatky vo svojej krajine
Zdielať na

Nedokončená elektráreň a špina v hoteli. Kim Čong-un skritizoval nedostatky vo svojej krajine

PCHJONGJANG / Vodca KĽDR Kim Čong- un počas svojej inšpekčnej návštevy na severe krajiny kritizoval meškanie stavieb a špinu v niektorých prevádzkach.

Severokórejské médiá nezatajili, že vodca onemel úžasom, keď zistil, že elektráreň Orangčchon je dokončená len na 70 percent. S jej výstavbou sa pritom začalo pred 17 rokmi. V hoteli v meste Jompunčin zase skonštatoval, že po 6 rokoch budovania stavby stále nemá omietky. V letovisku Onpcho ho fotografovia odfotili ako ukazuje na vaňu v kúpeľni. Tá bola podľa jeho slov špinavejšia než kaďa pre ryby. 

Po návšteve továrne, kde vyrábajú vrecia, prehlásil, že provinční stranícky výbor pracuje veľmi "lajdavo". Vodca Kim sa vybral na inšpekciu do provincie Hamgjong, ktorá leží na hraniciach s Čínu. Kritizovaní občania neunikli ani televízii, ktorá hlavné večerné správy predĺžila o 20 minút, aby mohla informovať o zisteniach vodcu počas inšpekcie. Keď Kim Čong-un pred 7 rokmi nastupoval na svoj post vodcu, sľúbil ľuďom, že sa zlepší životná úroveň, ekonomické reformy a rozvoj jadrového programu. Vinu za nekvalitné a meškajúce projekty v Hamgjongu previedol na miestnych predstaviteľov a dištancoval od nich vedenie štátu. 

Pozrite si archívnu reportáž o tom, ako Kim rozširuje výrobu zbraní:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy