Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia začala trestné stíhanie v prípade skupinky mužov. V reštaurácii odpálili nálož a ukradli trezor
Zdielať na

Polícia začala trestné stíhanie v prípade skupinky mužov. V reštaurácii odpálili nálož a ukradli trezor

BORSKÝ MIKULÁŠ / V obci neďaleko Senice skupina mužov vtrhla do reštaurácie na Bratislavskej ulici. Pravdepodobne preskočili plot a cez bočný vchod sa dostali do vnútra. V reštaurácií ale nekradli potraviny. Za pomoci nálože, ktorú odpálili, ukradli trezor z bankomatu.

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu je celková škoda spôsobená odpálením nálože a následného ukradnutia trezoru, vyššia ako 200 tisíc eur.
"Polícia začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin krádeže, zločin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, zločin poškodzovania cudzej veci a zločin všeobecného ohrozenia. Ide o skutky spôsobené závažnejším spôsobom konania, pri ktorých bola spôsobená škoda veľkého rozsahu a je možné uložiť za ne trest odňatia slobody na 10- 15 rokov," povedala vo štvrtok pre TV JOJ  hovorkyňa polície v Trnave Martina Kredatusová.  

Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôže polícia zverejniť viac informácií a ani záberyV súvislosti s prípadom momentálne prebiehajú expertízy. Podľa informácii, od zdroja blízkeho vyšetrovaniu, zlodeji sa na akciu vopred pripravili. Približne tri týždne pred akciou si chodili cez deň mapovať okolie a priestory reštaurácie, v ktorej sa bankomat nachádzal. Krátko pred krádežou na služobných autách polície prepichli pneumatiky, aby ich miestne hliadky nemohli prenasledovať.
 
  

Ku krádeži trezora z bankomatu došlo v utorok v noci krátko po druhej hodine. Skupinka mužov vošla do reštaurácie v obci Borský Mikuláš na Bratislavskej ulici cez bočný vchod. Podľa informácii pravdepodobne preskočili plot a vlámali sa dovnútra cez kuchyňu. Svedkovia tvrdia, že dvaja vošli do vnútra a dvaja sedeli v aute. Následne si predpripravili aj dvere, ktorými po ukradnutí trezoru unikli. Nálož umiestnili priamo na bankomat a okolo 2:08 hodiny v noci ju odpálili. Po výbuchu boli črepiny v okolí viac ako 100 metrov. Traja podozriví muži potom odišli na doposiaľ neznáme miesto. 

"V noci krátko po druhej hodine bol v obci Borský Mikuláš pomocou výbuchu otvorený bankomat a ukradnutý jeho obsah. Polícia ihneď vykonala prvotné úkony na mieste činu a po páchateľoch intenzívne pátra," uviedla hovorkyňa polície v Trnave Martina Kredatusová.  Okrem polície sú na mieste činu aj technici, ktorí taktiež zaisťujú všetky stopy.  

"Okolo pol tretej volali policajti - polícia, že čo sa stalo, išiel som zobudiť tatina, že čo sa stalo. Tak sme sem prišli a bolo to celé rozmetané po ceste. A teraz sa čaká, že čo bude a čo nebude," povedal spolumajiteľ Tomáš Bilka. Vzniknutá škoda na reštaurácií nás mrzí a s majiteľom budeme určite hľadať riešenie, aby kvôli nášmu bankomatu nemal škodu," dodala Marta Cesnaková, hovorkyňa banky. Obyvatelia sa pre TV JOJ vyjadrili, že videli pred reštauráciou stáť čierne auto. 

Podobným spôsobom sa pokúsili zlodeji ukradnúť peniaze z bankomatu aj v Okoči, tento rok koncom marca. V tomto prípade však neboli úspešní: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy