Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Al Káida sa prihlásila k alžírskemu útoku
Zdielať na
Zahraničie

Al Káida sa prihlásila k alžírskemu útoku

Automobil prudko narazil do policajnej stanice v stredu a explodoval, výbuch zabil štyroch policajtov a zranil najmenej dvadsať ľudí. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Automobil prudko narazil do policajnej stanice v stredu a následne explodoval, výbuch zabil štyroch policajtov a zranil najmenej dvadsať ľudí.

Severoafrické krídlo Al Káidy potvrdilo, že Toyota naložená minimálne 500 kg výbušninami bola šoférovaná jedným z jej členov. K útoku sa teroristická organizácia prihlásila v nahratom vyhlásení vysielanom v televízii Al Arabia.

Explózia vytvorila vyše trojmetrový kráter a zničila niekoľko susedných domov, obchodov a kaviarní v meste Nasíria, ktoré sa nachádza približne 120 kilometrov východne od mesta Alžír.

"Dnes ráno o siedmej hodine jeden z našich bojovníkov v islamskom Maghrebe ... nasmeroval jeho auto do policajnej stanice," povedal zástupca Al Káidy v spravodajstve televízie.

Identifikoval sa ako Salah Abou Mohammad, hovorca skupiny.

Prehlásenie prišlo po tom, čo minister vnútra prehlásil, že sa nedá zatiaľ určiť či išlo o samovražedný teroristický útok.

Zdielať na

Najčítanejšie správy