Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za zábery atómového hríba obvinili šesticu hackerov
Zdielať na
Zahraničie

Za zábery atómového hríba obvinili šesticu hackerov

Zdroj: atomicarchive.com

Šesticu Pražanov obvinili z propagácie falošných informácii a šírenia poplašných správ a môžu byť odsúdení až na tri roky väzenia.

V prípade narušenia vysielania českej televíznej stanice, pri ktorom sa v júni 2007 spot o kráse hôr zmenil na atómový hríb, ktorý vznikne po výbuchu atómovej bomby, obvinili v stredu šiestich Čechov.

Informovala o tom televízna stanica. Šesticu Pražanov obvinili z propagácie falošných informácii a šírenia poplašných správ a môžu byť odsúdení až na tri roky väzenia.

Hackeri sa nabúrali do ranného magazínu Panoráma, ktorý pravidelne vysiela zábery z českej prírodnej panorámy a namiesto prírodnej krásy odvysielali povestný atómový hríb po výbuchu bomby. Zástupcovia televíznej stanice odsúdili pirátstvo a uviedli, že zábery atómového hríbu boli veľmi nevhodné a mohli vystrašiť množstvo ľudí.

Skupina, ktorá sa údajne skrýva za incidentom a vystupuje ako umelecké združenie, bola na konci minulého roku kontroverzne odmenená cenou Národnej galérie pre mladých umelcov v hodnote 333 000 KČ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy