Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Týral ženu a deti. Hasil na nich cigarety a nútil ich lízať polievku zo steny
Zdielať na

Týral ženu a deti. Hasil na nich cigarety a nútil ich lízať polievku zo steny

VARŠAVA / Päť rokov za mrežami s podmienečným odkladom na dva roky. Takýto trest vymeral súd mužovi, ktorý mal opakovane znásilňovať svoju manželku. Prokurátorovi sa však rozhodnutie súdu nepáči a priamo na mieste podal odvolanie.

Celý prípad sa začal ešte v roku 2016. Muž mal u seba doma viac ako štyridsaťkrát znásilniť psychicky chorú manželku.

"Žena nič neohlásila nič polícii. Po veľmi náročnej operácii ju muž doma bil, hasil na nej cigarety a dokonca ju v priebehu pol roka proti jej vôli aj 40-krát znásilnil," informuje hovorkyňa polície Katarzyna Cislo. Podobným spôsobom mal týrať aj dve maloleté deti. 

"Napríklad hodil o stenu misku s polievkou a kázal im zlízať tú polievku zo steny," opisuje Cislo. Muža nakoniec policajti zadržali po tom, ako sa týraná žena zverila svojej kamarátke. Dva roky strávil vo vyšetrovacej väzbe. Nakoniec sa postavil pred krakovský súd.

"Páchateľ napriek nesúhlasu manželky s ňou opakovane obcoval a to proti jej vôli, vo chvíli, keď sa nemohla brániť, čo je najvážnejším elementom celého prípadu," tvrdí prokurátor Krzystor Dratwa.

"Mužovi bol uložený trest odňatia slobody na 5 rokov, nakoľko existuje veľká pravdepodobnosť, že uvedené činy naozaj aj spáchal," dodáva hovorkyňa krakovského súdu Beata Gorszyk. S týmto rozhodnutím súdu ale nesúhlasil prokurátor, preto priamo na mieste podal odvolanie.

"Berieme do úvahy fakt, že okrem ženy týral brutálnym spôsobom aj ich deti. Toto musí byť tiež zohľadnené v treste," dodáva Dratwa.  Rozsudok teda ešte nie je právoplatný a prípadom sa tak bude zaoberať odvolací súd. Ak vyhovie návrhu prokurátora, mužovi hrozí až 15-ročný trest.

Takmer polovica Sloveniek zažila domáce násilie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy