Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na slobodu sa dostal pomocou spoluväzňa. Manželka ho po 2 hodinách poslala do väzenia naspäť
Zdielať na

Na slobodu sa dostal pomocou spoluväzňa. Manželka ho po 2 hodinách poslala do väzenia naspäť

Zdroj: Flickr

WASHINGTON / Američan James Rynerson si užil na slobode približne len dve hodiny. Na slobodu sa totiž dostal vďaka svojej prešibanosti. Pod inou identitou. Jeho manželke sa to ale očividne nepáčilo, a tak svojho muža dostala naspäť za mreže.

James sedel vo väzení Mesa County v Koloráde. Po slobode túžil natoľko, že svojmu spoluväzňovi ukradol identitu. Ten mal byť totiž prepustený. Muž mu ukradol doklady, debetnú kartu, koženú bundu a následne sfalšoval jeho podpis. O celom incidente informoval denník Daily Mail. 

Väzeň Marvin March, ktorý mal byť pôvodne prepustený, bol dočasne presunutý na celu Jamesa Rynersona, pretože tá jeho sa rekonštruovala. Aj keď sa neskôr presťahoval naspäť, väzenská administratíva to nestihla včas zaznamenať. Keď nastal moment jeho prepustenia, zavolali do Rynersonovej cely. James vtedy chybu administratívy využil a nechal sa prepustiť. Chyby sa ale dopustili aj dozorci, ktorí identifikačný náramok neskontrolovali. 

Najväčším prekvapením to bolo ale pre jeho manželku. Svojho muža z ničoho nič objavila v garáži. Rynerson sa svojej manželke priznal, čo urobil, no tá odmietala aby na slobode zostal. Poslala ho naspäť do väzenia. Kvôli dvom hodinám na slobode teraz muž čelí ďalšiemu obvineniu, a to za útek, sfalšovanie dokumentov, cudziu identitu a krádež. Vo väzení tak zrejme zostane dlhšie ako pôvodne mal. 

Pozrite si video o väzňovi, ktorý utiekol v Hrnčiarovciach: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy