Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalší útok žraloka
Zdielať na
Zahraničie

Ďalší útok žraloka

Na vysoko navštevovanej austrálskej pláži sa jednému žralokovi pravdepodobne podarilo dostať cez ochranné siete a napadol neďaleko plávajúceho muža. <b>VIDEO: Zábery z pláže a muž s ranami</b>

Ďalší strašidelný útok žraloka sa stal 34-ročnému plavcovi na austrálskej zabezpečenej pláži Bondi. Scott Wright však vyviazol "len" s hlbokými ranami na ramene, do ktorého mu žralok hryzol.

Austrálska pláž Bondi je jedna z obľúbených a turistami z celého sveta navštevovaných pláží. Situácia, kedy sa malé žraloky dostali cez ochranné siete a zaútočili na plávajúcich ľudí sa síce na rôznych plážach už stala, tu sa to však udialo prvýkrát za posledných sedemdesiat rokov.

Scott Wright je turista z južného ostrovného štátu Tasmánie. V piatok večer plával na južnom konci pláže Bondi, keď ho zrazu napadol malý žralok a kúsol mu do ramena. Napokon sa mu podarilo vyviaznuť s hlbokými ranami. "Žralok ma napadol, schytil mi rameno a nechcel pustiť. Začal som ho udierať do nosa a snažil sa ho odohnať," povedal Wright v nemocnici. "Myslel som si, že zomriem. Keby som sa ho nezbavil, isto by som umrel."

Wrighta našla na druhý deň ráno jeho priateľka. "Nevedel som, čo sa stalo, ale keď som videl rany, spoznal som, že sú od žraloka," povedal jeden surfér, ktorý im bežal na pomoc.

Zdielať na

Najčítanejšie správy