Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Lovec zabil byvola. Pri nakladaní do auta ho napadol ďalší zo stáda a smrteľne zranil
Zdielať na

Lovec zabil byvola. Pri nakladaní do auta ho napadol ďalší zo stáda a smrteľne zranil

Zdroj: SITA

KAPSKÉ MESTO / Tragicky skončil výlet 54-ročného lovca a majiteľa safari do juhoafrickej divočiny. Po tom, čo sa mu podarilo skoliť byvola, začal ho so svojimi spoločníkmi nakladať do auta. Ďalší zo stáda byvolov ale lovca napadol a spôsobil mu zranenia, ktorým nakoniec podľahol.

Skupina lovcov sa ešte 22. mája vybrala na lov popri rieke Levubu. Všetko išlo podľa plánu a keď sa im podarilo jedného byvola skoliť, nakladali ho do auta. Podľa portálu Novinky.cz práve vtedy napadol 54-ročného lovca ďalší byvol. Podľa jeho ženy mal byvola v slepom uhle a preto si nevšimol, že sa k nemu približuje. Pri útoku mu zviera potrhalo stehennú tepnu a lovec svojim zraneniam na mieste podľahol. 

Po oznámení jeho smrti sa na sociálnej sieti objavili aj komentáre ľudí, ktorí mu smrť priali. Podľa nich bol totiž bezcitným lovcom divo žijúcich zvierat. Otec troch detí a bývalý policajt totiž podľa slov svojej rodiny vedel skĺbiť svoju vášeň pre lov a zároveň ochranu prírody. 

Hlásil sa k takzvaným etickým lovcom, ktorí síce zvieratá lovia, no riadia sa pritom striktnými pravidlami. Medzi ne patrí napríklad ohraničené miesto lovu, vyhýbanie sa chránenej zverine či podpora ochrancov zvierat.

Pozrite si video o divokých, nebezpečných, no majestátnych byvoloch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy