Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Melón vydražili za viac ako 25 000 eur. Majiteľ ho chce po kúskoch rozdať
Zdielať na

Melón vydražili za viac ako 25 000 eur. Majiteľ ho chce po kúskoch rozdať

Archívna reportáž

TOKIO / Riaditeľ japonskej spoločnosti na balenie ovocia a zeleniny Shinya Noda zaplatil 3,2 miliónov jenov, čo je viac ako 25 000 eur za dva melóny, ktoré chce zadarmo rozdať svojim zákazníkom. Vydražené melóny sa tak stal najdražšími melónmi na svete.

"Za každú cenu som chcel urobiť rekord, nakoľko v tomto roku má naša spoločnosť 30 rokov od založenia," uviedol riaditeľ Nodu. Čiastka totiž prekonala cenu vydražených melónov z roku 2016, ktoré sa predali za približne 23 804 eur.

Spoločnosť zaoberajúca sa balením ovocia a zeleniny teraz zakúpené melóny za rekordnú sumu 25 244 eur vystavia a neskôr ich budú naporcované rozdávať zákazníkom, samozrejme, zdarma. Aukcie prvej úrody rôznych druhov ovocia, zeleniny, ale aj prvých úlovkov plodov mora sú tradíciou na začiatku sezóny. Počas roka sa ich koná hneď niekoľko. Dražitelia tak svojich firmám robia reklamu. 

Treba ale povedať, že obvykle stojí ovocie v Japonsku viac v porovnaní s našimi cenami. "Ľudia považujú ovocie za luxusný tovar. Kupujú ho ako dar, aby dokázali príjemcovi, aký má pre nich význam," povedal Soyeon Shim z univerzity vo Wisconsine pre CNN

Kým ide o dražbu, v roku 2015 napríklad vydražili trs hroznového vína za viac ako 7 000 eur. Bolo na ňom 26 bobulí a kúpil ho japonský šéfkuchár, ktorý ho využil ako prísadu v dezertoch. 

Ovocie je v Japonsku o niečo drahšie ako je to v našich geografických šírkach. Pozrite si video o najdrahšom ovocí vôbec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy