Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Krkavčiu matku, ktorá hodila dieťa do kontajnera, prezradil kus papiera
Zdielať na

Krkavčiu matku, ktorá hodila dieťa do kontajnera, prezradil kus papiera

ČESKÁ REPUBLIKA / Porodila minulý týždeň a svoje dieťa chladnokrvne a bezcitne odhodila do kontajnera v českom meste Teplice. Mŕtvolku dieťatka objavil bezdomovec. Krkavčiu matku ale polícia našla, prezradila ju obrovská náhoda.

K dolapeniu páchateľky pomohla úplne malá stopa. Obyčajný kus papiera, ktorý odhodila spolu so svojím dieťaťom.

​Polícia po prehľadaní kontajnera našla kúsok papiera, uvádza Blesk.cz. Išlo o útržok školskej práce žiaka spolu s jeho menom a triedou. Vyšetrovatelia sa preto spojili so sociálkou a vytipovali ženy, ktoré mali v uvedenej triede umiestnené svoje deti.

Medzi nimi bola aj matka, ktorá od miesta hrôzostrašného nálezu býva neďaleko. Nasledovali testy DNA, ktoré preukázali, že dieťa bolo jej. Žena sa následne pod tlakom dôkazov priznala, že mala tajný pôrod. Má už doma dve deti a polícii tvrdia, že o svojom tehotenstve netušila. Vraj si všetko uvedomila až vtedy, keď začala doma vo vani rodiť: "Odrazu sa to stalo, porodila som a nevedela som, čo mám robiť. Bábätko som zabalila do košieľky a potom do prehozu, ktorý ležal pri práčke," popísala obvinená žena. "Tak ako vyzeralo, tak som ho zabalila. Dýchalo a trošku plakalo. Nič som neurobila, nič som neodstrihávala a ani neodtrhávala," doplnila.

"Ani neviem ako ma napadol kontajner. Vôbec mi nenapadlo, že kúsok od nás je hniezdo záchrany. Išla som hneď po pôrode ku kontajnerom, tam som našla modré vrece na odpadky a do neho som bábätko dala. To modré igelitové vrece som zaviazala asi dvakrát na uzol," tvrdila žena pri výsluchu. Podľa pitvy bolo ale dieťatko usmrtené úderom do hlavy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy