Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zábery z leteckého nešťastia. Takmer nikto nemal kyslíkovú masku nasadenú správne
Zdielať na

Zábery z leteckého nešťastia. Takmer nikto nemal kyslíkovú masku nasadenú správne

Archívna reportáž

WASHINGTON / Dôkazom, že cestujúci nesledujú bezpečnostnú inštruktáž letušiek v lietadle je čerstvá nehoda lietadla spoločnosti Southwest Airlines. Počas letu sa lietadlu odtrhla lopatka motora a cestujúcim tak vypadli z priestoru nad ich hlavami masky.

Úlomok z lietadla preletel jeho trupom a spôsobil dekompresiu v kabíne. Pri nehode zomrela 43-ročná žena, ktorá sedela v blízkosti motora. Tlak vzduchu pasažierku prirazil k trupu a prudký náraz bol, podľa informácií nakoniec, príčinou jej smrti. 

Nešťastná udalosť ale vzbudila veľkú mediálnu pozornosť. Jeden z cestujúcich udalosť v lietadle vysielal naživo a potom zverejnil fotky na Facebooku. Jednu z nich si všimol aj bývalý letecký steward Bob Laurie. Na Twitteri upozornil, že väčšina cestujúcich mala zle nasadené kyslíkové masky. Mali ich len cez ústa, pričom nos vynechali. 

Ako uvádza portál iDnes.cz, Laurie to považuje za dôsledok nepozornosti cestujúcich pri bezpečnostnej inštruktáži na začiatku letu. Pritom zle nasadená maska môže človeka stáť život. Maska nasadená iba na ústa síce do istej miery funguje, no množstvo kyslíka, ktoré pomocou nej máme dostať do pľúc sa výrazne zníži. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy