Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vplyvného podnikateľa Gyárfása spájajú s vraždou magnáta, usvedčuje ho aj kazeta
Zdielať na

Vplyvného podnikateľa Gyárfása spájajú s vraždou magnáta, usvedčuje ho aj kazeta

MAĎARSKO / Tamáš Gyárfás, vplyvný maďarský podnikateľ a jeden zo šéfov medzinárodnej plaveckej federácie, môže prísť o dobrú povesť. Vyšetrovatelia ho totiž spájajú s vraždou miesteho mediálneho magnáta z roku 1998, ktorú mal vykonať doživotne odsúdený Jozef Roháč. Pre styky s vládnou mocou bol Gyárfás dlhé roky považovaný za nedotknuteľnú osobu.

Maďarská polícia tvrdí, že má proti Gyarfásovi skalopevné dôkazy. Podnikateľ a funkcionár v jednej osobe skončil tento týždeň vo väzbe, potom čo vyšetrovatelia potvrdili, že čelí podozreniam z objednania vraždy magnáta Jánosa Fenya. Gyárfás, ktorého zastupuje uznávaný advokát, ktorý kedysi obhajoval aj odsúdeného Roháča, však obvinenia poprel. "Je to tendenčné a zmanipulované. Zrejme tomu veľa ľudí uverí, ale som presvedčený o tom, že sa dokáže pravý opak," tvrdí podozrivý Tamás Gyárfás.

Nie je jasné, prečo polícia zatkla Gyarfása až teraz. O jeho údajnej účasti na zločine sa špekulovalo už dávno, pretože so zavraždeným magnátom mal spor. Gyarfás sa spomínal aj v maďarskom procese s Roháčom v roku 2014. Súd ale zamietol žiadosť, aby bol predvolaný ako svedok. Podľa polície si vraždu magnáta objednal u bossa budapeštianskeho podsvetia. Dokazovať to má aj nahrávka, po ktorej polícia nedávno pátrala na Slovensku. "Mne ju poslali a ja som to odovzdal polícii, máte pocit, že by som to urobil, ak by som bol vinný," tvrdí podozrivý muž.

Podľa našich informácií protizločinecká jednotka prehľadala domy Roháčovho brata a ďalšieho muža, ktorí údajne Gyarfása pre nahrávku vydierali. "Našli staré kazety, čo som pre svoju mamičku nahrával svätú omšu. Tamása Gyarfása som v živote nevidel, v živote som o ňom nepočul, až teraz z tejto medializácie, nepoznám ho," tvrdí slovenský podnikateľ Imre Kollár.

"Nepoznám toho človeka. Ja som len sa na základe domovej prehliadky prvýkrát dopočul o jeho mene," hovorí brat Roháča, Štefan Roháč.
Dvojicu Slovákov však z ničoho neobvinili. Podnikateľ Gyarfás teraz čaká, či bude obžalovaný z účasti na vražde mediálneho magnáta. Maďarský súd už rozhodol, že musí nosiť špeciálny monitorovací náramok a nemôže opustiť Budapešť.


​​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy