Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Hodina baletu sa zmenila na záchranu pred požiarom. Okno sa pokúšali rozbiť mobilom
Zdielať na

Hodina baletu sa zmenila na záchranu pred požiarom. Okno sa pokúšali rozbiť mobilom

NEW JERSEY / Nezostávalo im nič iné, len skočiť. Iba tak sa zachránili pred požiarom, ktorý pohltil tanečné štúdio v americkom New Jersey. V tom čase tam bolo 10 detí. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Hodina baletu sa zmenila na boj o holý život v momente, keď halu na prvom poschodí budovy v New Jersey okolo 19:00 podvečer zachvátili plamene. Jedinou únikovou cestou boli okná a balkón. "Požiar zatarasil vchod do budovy, nemohli sme sa tam dostať," vraví veliteľ zásahu.

Ľudia z ulice pohotovo reagovali. Zohnali rebríky, aby pomohli deťom dolu. "Dve dievčatá sa pokúšali rozbiť okno mobilom, ale nedarilo sa im to. Našťastie sme ich včas zbadali a rozbili okno rebríkom," opisuje priebeh akcie zasahujúci policajt, Tony Nehmi. 

V jednom momente sa ale zrútil aj rebrík a deti museli dolu skočiť. Bola medzi nimi aj 14-ročná Samera, ktorá vyviazla iba s poranenou rukou. Ľahké zranenia majú aj ďalšie štyri dievčatá. Najmä vďaka ich odvahe a duchaprítomnosti ľudí z okolia nemal tento požiar tragickejšie následky. Okrem tanečného štúdia plamene poškodili aj reštauráciu, welnness centrum a autoumyváreň. Jeho príčinu zatiaľ zisťujú. S ohňom bojovali hasiči celú noc.

Pozrite si reportáž o požiari školy na Slovensku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy