Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Brutálny zločin v hoteli. Šiesti cudzinci znásilnili mladú ženu
Zdielať na

Brutálny zločin v hoteli. Šiesti cudzinci znásilnili mladú ženu

PRAHA / Pražská polícia rieši brutálne znásilnenie, aké si už verejnosť nepamätá. Skutok nahlásila dievčina, ktorú malo znásilniť šesť cudzincov.

V prvom momente musela zásahová jednotka použiť baranidlo, pretože sa kukláči nevedeli na miesto dozvoniť a do zámku nesedel náhradný kľúč. Polícia vyrazila dvere, prehliadla luxusný apartmán a postupne zatkla všetkých cudzincov. Podozriví cudzinci, ktorí hovorili francúzskym jazykom, boli následne spútaní.

"Okolo siedmej hodiny ráno sme prijali oznámenie, že v apartmáne šesť turistov znásilnilo jednu turistku. Mali sa zoznámiť v noci v bare v centre Prahy a dohodli sa, že pôjdu k mužovi na izbu. Následne muž priviedol ďalších päť svojich kamarátov a v apartmáne malo dôjsť ku spomínanému znásilneniu," uviedol Jan Daněk, hovorca pražskej polície. 

Obvodný súd Praha 1 obvinil mužov zo skutku a momentálne sú vo väzbe. "Súd rozhodol o vzatí všetkých šiestich obvinených do väzby, pretože u všetkých obvinených sa predpokladá možnosť, že by sa snažili utiecť z krajiny alebo sa skrývali," uviedla Pavla Hájková, hovorkyňa obvodného súdu pre Prahu 1.

Za obzvlášť závažný trest znásilnenia, hrozí každému z údajných páchateľov trest odňatia slobody na 8 rokov. 

Nedávno na Slovensku obvinili zo znásilnenia aj basketbalistu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy