Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dolapili druhého z páchateľov brutálnej vraždy rodičov a znásilnenia ich dcéry (16)
Zdielať na

Dolapili druhého z páchateľov brutálnej vraždy rodičov a znásilnenia ich dcéry (16)

ÚSTÍ NAD LABEM / Policajti dolapili druhého páchateľa, po ktorom pátrali v súvislosti s dvojnásobnou vraždou a samovraždou v záhradkárskej kolónii neďaleko Ústí nad Labem. Ten prvý s najväčšou pravdepodobnosťou vrah, zomrel krátko po hroznom čine. Policajti kvôli vyšetrovaniu, ktorého súčasťou sú neplnoleté deti, obmedzujú svoje vyjadrenia na minimum.

Policajný vyšetrovateľ v sobotu obvinil 53-ročného muža z trestného činu obmedzovania osobnej slobody a porušovania domovej slobody. V súčasnosti kriminalisti intenzívne pracujú na objasnení motívu a podielu jednotlivých páchateľov na dvojnásobnej vražde.

"Žiadne ďalšie informácie polícia nebude poskytovať," tak znela doteraz najčastejšia odpoveď policajtov na otázky novinárov v jednom z najhorších kriminalistických prípadov posledných rokov. V dome v záhradkárskej oblasti kolónie Střižovice v českom Ústí nad Labem našli tri mŕtve telá. Informácia ale na povrch predsa len presakujú. Zomreli manželia Svobodovci, v dome boli 3 deti, údajne dve maloleté dievčatá a jeden dospelý syn. Niektoré zdroje uvádzajú, že znásilnené boli obe dievčatá, iné spomínajú len znásilnenie staršej, 16-ročnej dievčiny.  Všetci traja potomkovia zavraždených rodičov sú v starostlivosti lekárov a psychológov.

Zomrel aj jeden z vrahov, druhého policajti cez víkend dolapili. Okresný súd v Ústí rozhodol o uvalení väzby a muž je už za mrežami. Policajti ale naďalej o ďalších detailoch prípadu mlčia. Dolapeného muža z vraždy neobvinili. Povaha obvinenia ukazuje skôr na to, že muž mal Svobodovcov zviazať, ale ich popravy sa nezúčastnil, je možné, že ušiel. Hororový čin dokončil vrah, ktorého mŕtve telo našli pred chatou. Špekulovalo sa, že sa manželia Svobodovci bránili, vraha zranili a ten vonku zomrel. V pondelok policajti potvrdili, že muž oboch zastrelil, aj ich psa, a potom namieril zbraň proti sebe a spáchal samovraždu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy