Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Streľba blízko sídla YouTube. Útočníčkou bola podľa informácií žena
Zdielať na

Streľba blízko sídla YouTube. Útočníčkou bola podľa informácií žena

SAN BRUNO / Blízko sídla spoločnosti YouTube v americkom štáte California zaznela v utorok streľba. Informovala o tom BBC. Spočiatku si ľudia mysleli, že ide o zemetrasenie, no neskôr sa ukázalo, že dôvodom, prečo ľudia utekajú, je streľba. Žena, podozrivá z útoku, je mŕtva.

Jedna osoba je v kritickom stave, ďalšia vo vážnom a tretia mimo ohrozenia života. Nasim Aghdamová (39) sa v utorok objavila rozzúrená v centrále známeho videokanálu. Podľa otca sa hnevala, že jej spoločnosť neumožňovala napredovať v kariére videoblogerky tým, že jej obmedzovala sledovanosť a za videá jej neplatila.

"Počul som výstrely, odohrali sa v tesnej blízkosti, cítil som pušný prach. Zaduneli tri, alebo 4 výstrely. Hneď som povedal priateľke, aby sa sklonila, že zaparkujem za budovou a pozriem sa, čo sa deje."  povedal jeden zo svedkov udalosti, Jesse.

Žena mala na portáli viacero kanálov. Primárne sa venovala právam zvierat, vegánstvu a v ostatných týždňoch kritike spoločnosti. Ľudia jej videá hodnotili ako čudné a svojrázne. Po útoku všetky jej kanály spoločnosť odpojila.

"Do nemocnice sme transportovali štyri osoby, tri z nich utrpeli strelné zranenia, ktoré boli výsledkom paľby. Štvrtá osoba nemala strelné poranenia, ak sa nemýlim, išlo o podvrtnutý členok, ktorý bol výsledkom úteku z miesta streľby," povedal Ed Barberini, člen policajného zboru San Bruno.

Aghdamová si zrejme svoj útok plánovala. Na niekoľko dní pred smrťou zmizla, čo otec útočníčky nahlásil na polícii. Ženu následne našli spať včera pred centrálou. O niekoľko hodín neskôr zaútočila. Polícia si myslí, že išlo o náhodné obete. Zatiaľ sa však preveruje, či niektorého z napadnutých ľudí aj poznala.

Jeden zo zamestnancov spoločnosti YouTube na svojom twitteri uviedol, že bol v kancelárii, keď videl utekať ľudí. Neskôr ich evakuovali.

https://twitter.com/Rational_Urge/status/981267685035032576 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy