Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zomrel po napadnutí jeleňom
Zdielať na
Zahraničie

Zomrel po napadnutí jeleňom

Zdroj: Bryan Sereny

V Opavsku zomrel šesťdesiatštyri-ročný muž, ktorého roztrhal jeleň

Šesťdesiatštyri-ročný muž zo Starých Těchanovic v Opavsku zomrel pri kŕmení lesnej zveri. Neďaleko vodnej nádrže Kružberk ho napadol jeleň a parohmi mu roztrhal telo.

Muža bez známok života našla jeho dcéra asi tridsať metrov od kŕmidla. Súdna pitva preukáže, či muž s chorým srdcom zomrel, pretože sa preľakol, alebo podľahol zraneniam po útoku jeleňa, povedal ČTK hovorca opavskej polície René Černohorský.

Spolumajiteľ záchrannej stanice v Svatoňoviciach sa vydal po deviatej hodine ráno nakŕmiť vysokú zver. Vstúpil do odborov a pri kŕmidle ho pravdepodobne napadol jelení samec.

"Spôsobil mu bodné a tržné poranenia hlavy a brucha. Muž sa po útoku zvieraťa ešte odplazil asi tridsať metrov od kŕmidla, kde zostal ležať. " povedal ČTK hovorca krajských záchranárov Lukáš Humpl. Záchranári podľa neho už mužovi nemohli pomôcť.

Polícia nariadila súdnu pitvu, aby zistila príčinu smrti. "Je to ojedinelý prípad. Nespomínam si, že by počas siedmich rokov v regióne lesná zver smrteľne napadla človeka," dodal policajný hovorca.

Jelení útok na človeka v divokej prírode považuje za anomáliu i ostravský poľovník Štěpán Neuwirth. Počas tridsaťročného lovenia jeleňov v Jeseníkoch sa s podobným prípadom nestretol. Vysoká zver podľa neho pred človekom väčšinou uteká.

Zdielať na

Najčítanejšie správy