Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pašovať migrantov pomáhajú aj zamestnanci ambasád, tvrdí líbyjská generálna prokuratúra
Zdielať na

Pašovať migrantov pomáhajú aj zamestnanci ambasád, tvrdí líbyjská generálna prokuratúra

LÍBYA / Líbyjskej generálnej prokuratúre dochádza trpezlivosť. Problém s prevádzačmi nabral obludné rozmery. Úrady v Líbyi zistili, že do obchodu s utečencami sú zapojení aj zamestnanci ambasád afrických krajín, záchytných centier a dokonca aj príslušníci bezpečnostných zložiek. Vydali už 205 zatykačov. Líbyjské úrady plánujú trestať nielen prevádzačstvo, ale aj vraždy, mučenie a znásilňovanie.

Generálna prokuratúra v Líbyi vydala už 205 zatykačov. Líbyjské úrady plánujú trestať nielen prevádzačstvo, ale aj vraždy, mučenie a znásilňovanie.Obrovská zločinecká sieť je podľa portálu BBC, ktorý správu priniesol, napojená na teroristickú skupinu Islamský štát. Potvrdzuje to aj úrad generálnej prokuratúry. Práve  preto budú na vyšetrovaní participovať aj talianske úrady na základe vlaňajšej dohody.

Líbya sa od zvrhnutia Muamara Kaddáfiío zmieta v chaose. Od roku 2011 sa nespamätala. Moc v krajine je rozdelená medzi rôzne milície, panuje dvojvládie, čo v konečnom dôsledku nahráva zločincom. 

Krajina je navyše tranzitným miestom pre státisíce utečencov zo subsaharskej Afriky, ktorí sa práve z jej brehov snažia dostať do Európy. Tisíce z nich už cestu neprežili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy