Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Trump: v rokovaní s Kim Čong-unom dosiahneme veľký úspech
Zdielať na

Trump: v rokovaní s Kim Čong-unom dosiahneme veľký úspech

WASHINGTON / Americký prezident Donald Trump si verí. Vyjadril presvedčenie, že vrcholná schôdzka, ktorú má mať so severokórejským vodcom Kim Čong-unom bude mimoriadne úspešná. Dodal, že KĽDR sa zaviazala k tomu, že až do doby schôdzky neuskutočnia žiadnu ďalšiu raketovú skúšku.

"Myslím si, že to bude prebiehať veľmi dobre. Myslím si, že dosiahneme obrovský úspech. Bude to niečo veľmi prínosné. Máme obrovskú podporu," povedal americký prezident Donald Trump pred novinármi, kým nastúpil do vrtuľníku, ktorý ho prepravil do Pensylvánie.

Americký prezident Donald Trump sa do konca mája stretne so severokórejským vodcom Kim Čong-unom. Dátum ani miesto schôdzky zatiaľ nie sú známe,
dvojica však plánuje diskutovať o ukončení jadrového programu Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR). Ako píše agentúra AP, žiaden americký prezident sa počas úradu v minulosti nestretol s lídrom KĽDR.

Informáciu potvrdil novinárom v Bielom dome juhokórejský šéf národnej bezpečnosti Čchong Ui-jong s tým, že severokórejský líder "sa chce veľmi stretnúť s prezidentom Trumpom, a to čím skôr". "Spravili sme veľký pokrok," napísal Trump na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter a dodal, že sankcie voči KĽDR zostávajú v platnosti. Zmeniť to však môže dohoda medzi oboma krajinami o riešení súčasnej situácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy