Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zatknutý díler ukryl drogy v tráviacom trakte. Už 35 dní odmieta ísť na záchod
Zdielať na

Zatknutý díler ukryl drogy v tráviacom trakte. Už 35 dní odmieta ísť na záchod

ESSEX / V polovici januára zatkla polícia v anglickom Essexe údajného drogového dílera so zásielkou drog, predmet sa mužovi podarilo prehltnúť. Policajti teraz čakajú, že dôkaz vyjde na svetlo prirodzenou cestou. Čakajú už dlhšie než tri týždne, zatknutý prekonal britský rekord v čase strávenom vo väzbe, stále odmieta použiť toaletu.

Dvadsaťštyriročný Lamarr Chambers nezastavil policajnej hliadke v meste Harlow, ktoré sa nachádza pár kilometrov severne od Londýna. Keď sa potom vytipovaného dílera chystali policajti zaistiť, stihol si Chambers údajne čosi napchať do úst.

"Vyprážané kura,“ odpovedal policajtom na otázku, čo to vlastne zjedol. Policajti si sú úplne istí, že sa jednalo o balíčky drog. Vzali preto muža do väzby, aby si počkali, kým príroda donúti Chambersa dôkazy vydať. Obvinený díler sa rozhodol, že s policajtmi aj prírodou bude bojovať. Od 17. januára, kedy bol zatknutý, nešiel na veľkú potrebu.

"Máme čas. Počkáme, kým urobí to, čo potrebujeme, aby urobil,“ znie stratégia policajtov.

Chambersova cela nepretržite sledujú a mladíkov stav kontrolujú doktori. Najprv Chambers odmietal potravu, v posledných dňoch už zjedol niekoľko cereálnych tyčiniek, ovocie, zeleninu a, ako odhalili na súde, aj vyprážanú rybu od mamy.

Ako dlho to Chambers môže vydržať, o tom je možné len špekulovať, príroda ale hrá proti nemu. "Je to len otázka času,“ uviedla pre BBC Trish Macnair, hovorkyňa Gastroenterologickej spoločnosti.

Najčítanejšie správy