Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spevák za zabitie dcéry Trintignanta na slobode
Zdielať na
Zahraničie

Spevák za zabitie dcéry Trintignanta na slobode

Zdroj: ČTK/AP/Mindaugas Kulbis

Podľa francúzskeho práva môže väzeň po odpykaní určitej časti trestu požiadať o podmienečné prepustenie. Rodičia zabitej herečky sú proti Cantatovmu prepusteniu.

Francúzsky sudca dnes podmienečne prepustil na slobodu rockera Bertranda Cantata, odsúdeného v roku 2004 k ôsmim rokom väzenia za zabitie svojej družky, herečky Marie Trintignantovej.

Rozhodnutie bolo zdôvodnené dobrým chovaním odsúdeného a je v súlade s francúzskou praxou, podľa ktorej môže odsúdený po odpykaní určitej časti trestu o podmienečné prepustenie požiadať.

Bertrand Cantat, spevák skupiny Noir Désir, v lete 2003 v hoteli v litovskej metropole Vilnius v hádke družku niekoľkokrát udrel a potom ju nechal v bezvedomí ležať na zemi. Marie Trintignantová, matka štyroch detí a dcéra slávneho herca Jeana-Louise Trintignanta, zomrela po niekoľkých dňoch v nemocnici na opuch mozgu. V Litve natáčala pod režijným vedením svojej matky Nadine film o spisovateľke Colette.

Cantat bol odsúdený a spočiatku väznený v Litve, do francúzskeho väzenia bol prevezený na jeseň 2004. Vyjde z neho v utorok. Rozhodnutie o prepustení sprevádza zákaz zmieniť sa verejne o prípade. Cantat má 43 rokov.

Rodičia Marie Trintignantové sa nikdy nezmierili so stratou dcéry. Nadine Trintignantová bola rozhodne proti tomu, aby bol Cantat prepustený predčasne.

Zdielať na

Najčítanejšie správy