Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Český vodič pri úteku skončil v mori
Zdielať na
Zahraničie

Český vodič pri úteku skončil v mori

Zdroj: Sybren Stüvel/ilustračné

Český vodič unikal pred policajnou kontrolou, skončil v mori

Nedobrovoľnú kúpeľ v chladnom severskom mori, a to i so svojím automobilom, absolvoval dnes ráno český vodič, ktorý vo Fínsku unikal pred policajnou kontrolou.

Svojím bezohľadným konaním muž dokonca o pol hodiny zdržal odjazd trajektu z fínskeho pobaltského mesta Turku do susedného Švédska.

Čech dorazil do Fínska ranným trajektom, avšak pri výjazde z lode a odjazde z prístavu v Turku uvidel, ako polícia kontroluje prichádzajúceho vodiča a zisťuje, či nešoféruje pod vplyvom alkoholu.

To českého šoféra vyľakalo natoľko, že okamžite otočil svoj automobil a hnal sa s ním vysokou rýchlosťou späť k lodi. Na nájazdovú rampu sa však netrafil a namiesto toho zišiel so svojou škodou Octavia combi do mora.

V chladnej vode sa muž rýchlo prebral a svoje vozidlo okamžite opustil. Prekvapení Fíni ho našli na streche potápajúcej sa škodovky. Pri incidente sa našťastie nikomu nič nestalo a auto bolo tiež čoskoro vylovené z vody.

Fínska tlačová agentúra FNB, ktorá o prípade informovala, zatiaľ neuviedla, či bol v krvi českého šoféra prítomný alkohol a aké následky bude mať jeho konanie.

Trajekt Amorella, patriaci spoločnosti Viking Line, opustil kvôli výlovu českého auta prístav Turku pri spiatočnej ceste do Švédska o pol hodiny neskôr než zvyčajne.
 
   

Zdielať na

Najčítanejšie správy