Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič roka: Na vlečku si naložil dodávku. Keď si policajti vypýtali vodičák, ukázal im fotku
Zdielať na

Vodič roka: Na vlečku si naložil dodávku. Keď si policajti vypýtali vodičák, ukázal im fotku

OSTRAVA / Kuriózny prípad riešila polícia v Ostrave na Slovenské ulici. Neverili vlastným očiam, keď zistili, že vodič prekročil povolenú celkovú hmotnosť návesu o jednu tonu. Naložil totiž naň nabúranú dodávku. To ale nebolo všetko, čím ich prekvapil.

Ten ozajstný šok policajtov ešte len čakal. "Po výzve k predloženiu dokladov ukázal 32-ročný vodič cudzej štátnej príslušnosti vodičský preukaz, ktorý mal ale iba odfotografovaný v mobilnom telefóne. To, že nemá oprávnenie k riadeniu návesu s tak ťažkým nákladom, ho príliš netrápilo. Rovnako mu nevadilo, že náves preťažil o viac ako tonu," informuje hovorkyňa miestnej polície Lenka Sikorová. 

V prípade extrémneho prekročenia hmotnosti návesu dochádza ku zníženiu brzdných účinkov, čím môže byť ohrozená doprava na cestách. " V súvislosti s kontrolou polície tiež zistili, že na ťažnom osobnom automobile značky BMW sú na predných sklách vodiča a spolujazdca nalepené nehomologované fólie, ktoré znižujú priepustnosť svetla a teda aj viditeľnosť z vozidla do vozidla," doplnila hovorkyňa. 

Vodičovi uložili kauciu vo výške 50 tisíc českých korún (asi 1 970 eur) a zakázali mu ďalšiu jazdu, informuje portál novinky.cz. 

S kuriozitami sa policajti nestretávajú len na cestách. Na Slovensku riešili muži zákona aj nezvyčajnú krádež. Zlodej sa najedol, opral si veci a pospal si: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy