Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Výsluchy v Leopoldove. Dvaja odsúdení sa vyjadrujú k Pavlovi Ruskovi
Zdielať na

Výsluchy v Leopoldove. Dvaja odsúdení sa vyjadrujú k Pavlovi Ruskovi

Archívne video

LEOPOLDOV / Policajní vyšetrovatelia z tímu Gorila sú od rána v Leopoldovskej väznici. Dôvodom sú dvaja niekdajší poskytovatelia služieb pre slovenské podsvetie. Jeden zháňal na požiadanie zbrane a výbušniny, ten druhý bol obávaným krutým nájomným zabijakom. Ich výsluchy súvisia s obvineným exriaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom. Ten mal podľa polície pred 20 rokmi v podsvetí pripravovať vraždu svojej obchodnej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Podľa informácií televízie JOJ prebiehajú výsluchy v Leopoldovskej väznici v prípade obvineného Pavla Ruska. Tie by mali byť za účasti dvoch odsúdených. Podľa informácií televízie JOJ ide o niekdajšieho obávaného muža, v podsvetí prezývaného Čistič, civilným menom Alojz Kromka. Pre políciu ide o muža, ktorého v čase, keď prebiehali na Slovensku boje medzi zločineckými bandami, bossovia, najímali na špinavú robotu.

Pre viaceré vraždy je jeho domovom zatiaľ opevnenie Leopoldovskej väznice. Vypovedal o tom, že ak Mikuláš Černák - ktorého Kromka pre vraždu brata nenávidí, klame ak hovorí, že Rusko si v podsvetí objednával či pripravoval vraždu Sylvie Volzovej. Túto verziu polícii nahovára s tým, že na takýchto stretnutiach bol priamo prítomný osobne. Pre obhajcu Pavla Ruska, dôležité svedectvo. Pre advokáta Mikuláša Černáka len výmysly odsúdeného, ktorý chce z osobných dôvodov spochybniť svedectvo jeho klienta.

Prečo práve títo dvaja muži sú dôležití pre vyšetrovateľov, aby vypovedali, čo vedia o príprave vraždy Sylvie Volzovej, to nevedia zodpovedať ani samotní advokáti. Práve s advokátom Pavla Ruska sa štáb TV JOJ rozprával pred príchodom do väznice. Ten povedal, že netuší, prečo práve títo ľudia sa majú k tomuto obvineniu vyjadrovať. "Pravdepodobne budú predvedení, na koľko stojíme pred ústavom na výkon väzby a trestu. Nemám vedomosť o tom, ktorí svedkovia budú dnes vypovedať," povedal advokát Pavla Ruska Marek Para.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy