Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Chlapca za cestovanie v krídle boeingu nepotrestajú
Zdielať na
Zahraničie

Chlapca za cestovanie v krídle boeingu nepotrestajú

Zdroj: marirs/ilustračné

Chlapec, ktorý ušiel z domu, si chcel v krídle lietadla iba zdriemnuť.

Ruské úrady sa rozhodli, že nepotrestajú chlapca, ktorý sa dokázal koncom septembra tajne dostať do lietadla a preletieť s ním z uralského Permu do Moskvy. Potrestaniu sa vyhnú i pracovníci ochranky letiska Bolšoje Savino, ktorých nepozornosť čierny pasažier využil. Pätnáťročný Andrej Ščerbakov prešiel v krídle Boeingu 737 až 1300 kilometrov a pritom mu omrzli ruky.

Na cestu sa vydal 18. septembra, keď po konflikte s opitým otcom ušiel z domu. "Chcel som sa pozrieť na lietadlá, chodil som okolo plotu a našiel dieru. Bola tma a nikto ma nevidel. Tak som po podvozku vyliezol do krídla veľkého lietadla, sadol si tam a zaspal," opísal Ščerbakov ruskému denníku Tvoj deň, ako sa do lietadla dostal. Prebudil sa až pri vzlietaní a vraj sa tak zľakol, že odpadol.

Po pristáti na moskovskom letisku Vnukovo vraj z lietadla doslova vypadol. Vo výške okolo desať kilometrov strávil asi dve hodiny. Zmätení pracovníci letiska ho odovzdali policajtom, ktorí zavolali lekára. Niekoľko dní nebolo jasné, či nebude treba chlapcovi omrznuté ruky amputovať.

"Myslela som si, že syn odišiel k babičke. A zrazu volala nejaká pani z Moskvy, že je Andruška u nich v nemocnici. Uverila som až potom, keď mi ho dali k telefónu," zverila sa novinárom chlapcova matka.

Zdielať na

Najčítanejšie správy