Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krava vo väzení za nehody na cestách
Zdielať na
Zahraničie

Krava vo väzení za nehody na cestách

Zdroj: Anthony Easton/ilustračné

Nové nebezpečenstvo ohrozujúce cesty - pozor na kravy. Jedna z nich už skončila kvôli nehodám, ktoré na cestách spôsobila, v policajnej väzbe.

V policajnej väzbe skončila krava, ktorá tento rok spôsobila niekoľko dopravných nehôd, ktoré mali za následok smrť najmenej šiestich ľudí. Majiteľovi previnilého zvieraťa hrozí až šesť mesiacov väzenia, pretože podľa nového dopravného zákona sú ľudia zodpovední za nehody spôsobené ich zvieratami, povedal policajný šéf v hlavnom meste Phnompenhu Pin Doman.

Jeden a pol metra vysoká biela krava sa v pondelok v noci zastavila uprostred jednej z hlavných ulíc Phnompenhu. V Kambodži je väčšina ulíc v noci neosvetlená. Do stojaceho zvieraťa narazil 66-ročný motocyklista, ktorý nehodu neprežil.

Tá istá krava už skôr spôsobila inú dopravnú nehodu, pri ktorej zomrelo päť  ľudí a niekoľko sa ich zranilo. Vtedy vodič nákladného auta v snahe vyhnúť sa zrážke so zvieraťom strhol volant, auto vybehlo z jazdnej dráhy cesty a havarovalo.

Majiteľ kravy dostal v minulosti štyrikrát varovanie, aby držal svoje zviera pripútané k povrazu. Pokiaľ ho budú príbuzní tých, ktorí pri nehodách spôsobených kravou zahynuli, žalovať, môže sa dostať do väzenia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy