Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Britská skupina Islam je mier bojuje proti stereotypom o moslimoch
Zdielať na
Zahraničie

Britská skupina Islam je mier bojuje proti stereotypom o moslimoch

Zdroj: Shazron/ilustračné

Britská skupina Islam je mier spustila dnes mediálnu kampaň s cieľom bojovať proti zaužívaným stereotypom o moslimoch.

Britská skupina Islam je mier spustila dnes mediálnu kampaň s cieľom bojovať proti zaužívaným stereotypom o moslimoch po samovražedných bombových útokoch na Londýn zo 7. júla 2005.

Skupina si na londýnskych autobusoch a vozňoch podzemnej dráhy zaplatila reklamné plagáty zobrazujúce moslimov a moslimky rôznych povolaní, vrátane policajtky, so sloganom "Som hrdý/á, že som britský/á moslim/ka."

Skupina Islam je mier sa sformovala po samovražedných útokoch na londýnsky dopravný systém v roku 2005, pri ktorých zahynuli všetci štyria atentátnici a 52 cestujúcich. O dva týždne neskôr sa o podobný útok neúspešne pokúsili štyria moslimovia narodení v Londýne.

Kampaň, ktorá prichádza v čase, keď do platnosti vstupuje nový zákon zakazujúci podnecovanie náboženskej neznášanlivosti, zahŕňa putovnú výstavu, ktorá by mala nasledujúce dva roky po celej Británii propagovať etnickú diverzitu a prínos moslimov pre každodenný život Britov. Skupina už predtým uverejnila v celonárodných denníkoch inzeráty, v ktorých moslimská komunita odsudzuje akékoľvek formy terorizmu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy