Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
T. Blaira znepokojuje kniha, na ktorej pracuje manželka
Zdielať na
Zahraničie

T. Blaira znepokojuje kniha, na ktorej pracuje manželka

Zdroj: Walking Geek

Cherie sa s vydavateľstvom dohodla na vydaní "srdečného, intímneho a veľmi zábavného portrétu života svojej rodiny za neobyčajných okolností"

Bývalý britský premiér Tony Blair je "nesmierne znepokojený" možným dopadom, ktorý bude mať pripravovaná kniha jeho manželky na vzťah s jeho nástupcom Gordonom Brownom.

V nedeľňajšom vydaní to uviedli britské noviny Sunday Telegraph. Cherie Blairová začiatkom mesiaca informovala, že sa s vydavateľstvom dohodla na vydaní "srdečného, intímneho a veľmi zábavného portrétu života svojej rodiny za neobyčajných okolností".

Sunday Telegraph, ktorý sa odvolal na priateľa bývalého premiéra, napísal, že Tony Blair je znepokojený z dopadu, ktorý kniha bude mať na jeho zlepšujúce sa vzťahy so súčasným premiérom. Kniha by sa na pulty kníhkupectiev mala dostať asi o rok. "Tony je knihou nesmierne znepokojený," napísal nedeľník s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

"V súčasnosti s Gordonom vychádza veľmi dobre a posledná vec, ktorú si želá, sú škodlivé odhalenia, ktoré by veci opäť zhoršili. Zároveň však nemôže Cherie zabrániť v práci (na knihe)," píše sa v britskom nedeľníku.

Blair a Brown mali počas spoločných desiatich rokov v úrade spory, ktoré často prenikali na verejnosť. Cherie Blairová nemala Browna údajne priveľmi v láske. Vzťah medzi Blairom a jeho vtedajším ministrom financií sa od júnovej rezignácie Tonyho Blaira na premiérsky post opäť zlepšil.

Zdielať na

Najčítanejšie správy