Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Súd v Hongkongu poslal českého dôchodcu do väzenia, v kufri mal tri kilá kokaínu
Zdielať na

Súd v Hongkongu poslal českého dôchodcu do väzenia, v kufri mal tri kilá kokaínu

Archívna reportáž

HONGKONG / Takmer 70-ročného českého občana odsúdili za pašovanie drog na 27 rokov. Dôchodcu zadržali na letisku s troma kilogramami kokaínu. Muž vinu popiera a tvrdí, že o drogách v kufri nevedel. 

Rozsudok nad mužom, ktorý strávil v tamojšom väzení už viac ako rok, potvrdila aj hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Michaela Lagronová. "Uznali ho vinným v prípade pašovania drog a odsúdili ho na 27-ročné väzenie," povedala.

Čech, ktorý podľa hongkongskej polície prevážal zásielku kokaínu z Južnej Ameriky, tvrdí, že o drogách vo svojom kufri nič nevedel. Kufor, v ktorom kokaín našli, údajne dostal ako darček.  Dôchodca od začiatku tvrdí, že sa stal obeťou drogovej mafie, ktorá vo veľkom dováža drogy do čínskej metropoly. Súd ale jeho obhajobe neuveril. 

Už minulý rok v auguste odsúdili v Hongkongu za pašovanie kokaínu tiež na 27 rokov väzenia 63-ročného Čecha. Muži mesta prileteli nezávisle od seba. Medzi Českom a Hongkongom existuje dohoda o vydávaní občanov. Odsúdených mužov tak môžu časom previesť do českého väzenia.  

​Pozrite si aj ďalšie reportáže, kde drogy hrali hlavnú úlohu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy