Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bývalú študentku (21) cirkevného gymnázia zadržali na letisku s 9 kg heroínu
Zdielať na

Bývalú študentku (21) cirkevného gymnázia zadržali na letisku s 9 kg heroínu

LÁHAUR / Na medzinárodnom letisku v Pakistane zadržali 21-ročnú Terezu H. V kufri jej colníci objavili 9 kilogramov heroínu. Okamžite ju zatkli, s colníkmi ale spolupracuje a tvrdí, že o drogách nevedela.

Tereza H. z Uherského Hradište sa ako 18-ročná rozhodla odísť z cirkevného gymnázia a začala sa živiť ako modelka. Ako píše portál Blesk, v jej rodisku o tom niektorí ľudia pochybovali pre veľmi luxusný život, akým zrazu začala žiť. S kamarátkou cestovali po svete, po najluxusnejších destináciách. Všetko sa skončilo v stredu v Pakistane. Terezu zadržali colníci na medzinárodnom letisku v meste Láhaur, kam priletela na trojmesačné vízum a mala odtiaľ pokračovať do Spojených arabských emirátov. Tam už neodletela, v kufri jej totiž našli 9 kilogramov heroínu, ktorého cena sa na čiernom trhu šplhá k miliónu eur.

Terezu po výsluchu na letisku majú odovzdať do rúk vyšetrovateľov špeciálneho úradu pre boj s narkotikami. Mladá žena po zatknutí vysvetľovala, ako sa k drogám údajne dostala. Najprv tvrdila, že jej drogy do batožiny niekto podstrčil, potom ale priznala, že o podozrivom prášku vedela. Vraj ale netušila, že ide o heroín. "Pribalili mi niečo do kufra, také tri veci, povedali mi, že sú to darčeky. Prešla som normálne kontrolami a až tu na odbavení som zrazu mala problém. Vzali mi kufor bokom a musela som ho otvoriť. Bolo na ňom niečo ako lepidlo, povedala som si, že ho musel medzitým niekto otvoriť a začala som tušiť, že mi tam asi niekto niečo dal," takto sa podľa TV Prima vyjadrila Tereza pri prvom výsluchu.

Neskôr ale výpoveď zmenila. "Viem, že vnútri niečo bolo. Povedali mi, že to je niečo, čo keď sa zmieša s niečím iným, vzniknú z toho drogy. Ale netušila som, že ide o heroín. Vidím to po prvýkrát. Neviem, kde v tom kufri bol, ani že je ho toľko kíl," povedala Tereza. Dievčina podľa jej blízkych k drogám neinklinovala, jej strýko sa pre MF DNES vyjadril, že ide o slušné dievča a drogy jej musel niekto podstrčiť. Terezina matka sa ale pre médiá vyjdarovať nechce: "Nebudem podávať žiadne informácie. Sama presne neviem, čo a ako sa stalo". Napriek niektorým nie práve lichotivým komentárom, ktoré o Tereze kolujú na internete, sa o nej jej príbuzní vyjadrujú pekne. "Poznám ju od detstva. Vždy bola milá a dobrá. Dosť skoro sa odsťahovala od rodičov, ktorí sa rozviedli a dosť cestovala. Ešte v utorok som sa čudoval, že dávala na Instagram videá z Pakistanu, ktoré zrejme točila z okna, kde bola ubytovaná. Je to pre mňa absolútny šok," vyjadril sa pre Blesk jej blízky, 43-ročný Peter.

V Pakistane sa pašovanie drog trestá veľmi prísne, aj trestom smrti. Ten sa ale, našťastie pre mladú Češku, nevzťahuje na cudzincov. Dlhoročný pobyt za mrežami  jej ale hrozí. Podľa posledných informácií colníci zatiaľ Terezu policajtom z protidrogového nevydali. Uviedli, že v meste na základe jej informácií prebieha niekoľko záťahov.

Pozrite si archívnu reportáž o pašeráckom prípade zo Slovenska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy