Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chcela utiecť s partizánmi, uniesla lietadlo
Zdielať na
Zahraničie

Chcela utiecť s partizánmi, uniesla lietadlo

Zdroj: throwna uk/ilustračné

Ozbrojená členka kolumbijskej skupiny Farc uniesla malé lietadlo, aby tak unikla pred divokým životom s partizánmi.

Ozbrojená členka kolumbijskej skupiny Farc uniesla malé lietadlo, aby tak unikla pred divokým životom s partizánmi. Žena, ktorú identifikovali iba pod prezývkou Angelica sa lietadla zmocnila na letisku v Puerto Principe na východe krajiny.

Vyzbrojená samopalom so 150 nábojmi, mačetou a nožom prinútila pilota, aby ju dopravil do mesta Villavicencio. Keď dorazili, zložila zbraň a povedala mu, že chce utiecť od Farc. Podľa plukovníka Pabla Goméza, šéfa polície štátu Meta, kde lietadlo pristálo, bol jej plán jednoznačný.

"Chcela utiecť. Už ju unavoval život, ktorý doteraz žila v horách," uviedol plukovník Goméz pre internetovú stránku spoločnosti BBC. Zábery ženy, oblečenej v maskáčových nohaviciach priniesla kolumbijská televízia.

"Nechcela som ohrozovať pilota. Iba som ho jednoducho požiadala, aby ma zobral. Bol však vystrašený. Mala som so sebou aj zbraň, no nikdy som ju naňho nenamierila. Nevytiahla som ani mačetu alebo nožík," popisovala svoju cestu Angelica.

Muži zákona pritom únoskyňu neplánujú obviniť. Už čoskoro však bude musieť absolvovať vládou financovaný resocializačný program pre bývalých rebelov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy