Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zrážku malého lietadla s vrtuľníkom neprežili štyria ľudia
Zdielať na

Zrážku malého lietadla s vrtuľníkom neprežili štyria ľudia

Archívne video

Zrážka športového lietadla sa záchranárskym vrtuľníkom blízkosti Karlsruhe na juhozápade Nemecka si dnes vyžiadala najmenej štyroch mŕtvych. Príčina nešťastia je zatiaľ nejasná,

Podľa polície zatiaľ nie je známe ani to, či si tragédia vyžiadala ešte ďalšie obete. "Kto sedel v ktorom stroji, ešte nevieme," povedal hovorca polície. Vyšetrovatelia si podľa neho musia najskôr urobiť prehľad o situácii. Havarovaný vrtuľník patril pod DPA nemeckej záchrannej službe.

Nešťastie sa stalo okolo 13:00 SEČ, kedy sa oba stroja zrútili blízko obce Rheinhausen, podľa prvých informácií do neobývanej oblasti neďaleko miestnej bane na štrkopiesok.

Kolízie sú v letectve veľmi zriedkavé. Jedno z najväčších nešťastí tohto druhu sa stalo v roku 2002 v blízkosti juhoněmeckého Überlingenu. Vo výške 11 kilometrov sa vtedy zrazilo ruské lietadlo Tu-154 s nákladným Boeingom-757. Zahynulo všetkých 71 ľudí, ktorí boli na palubách oboch lietadiel, z toho bolo 45 ruských detí, ktoré cestovali na prázdniny do Španielska.

Vlani v novembri zahynuli v južnom Anglicku pri zrážke vrtuľníka a športového lietadla štyria ľudia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy