Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Lekár zachránil život nedonosencovi. Ten mu to po 30 rokoch vrátil
Zdielať na

Lekár zachránil život nedonosencovi. Ten mu to po 30 rokoch vrátil

Archívna reportáž

KALIFORNIA / Cesty osudu vedia byť veľmi nevyspytateľné. Neuveriteľný príbeh dvoch mužov udivuje hádam každého, kto o ňom vie. Pediater pred 30 rokmi bojoval o život muža, ktorý mu to neskôr vrátil rovnakým spôsobom.

Doktor Michael Shannon mal pred štyrmi rokmi v Kalifornii nehodu. Na ceste do neho vrazil nákladiak a doktor Shannon sa v sekunde ocitol medzi plameňmi. Ako prvý bol na mieste nehody záchranár Chris Trokey. Ani jeden z nich vtedy netušil, že ich cesty sa nestreli prvýkrát. 

Ako uvádza portál People.com, pred 30 rokmi doktor Shannon zachránil život práve záchranárovi, ktorý prišiel na miesto jeho nehody ako prvý. Keď sa totiž Trokey narodil, mal iba 1 500 gramov a 50 percentnú šancu na prežitie. Shannon o jeho život bojoval dovtedy, kým si nebol istý, že Chris prežije. 

Ani jeden z nich na mieste nehody nevedeli, že sa stretli. Zistili to, až keď sa záchranár vrátil do nemocnice. "Nevedel som o tom, kým som neprišiel do nemocnice a nezačal o tom hovoriť. Bol som prekvapený," povedal Trokey, keď sa dozvedel, koho zachránil. 

​​"Verím, že sa veci dejú tak, ako sa majú diať. Každý deň vidím mnoho takýchto príkladov v živote aj vo svojej praxi," reagoval doktor Shannon na zvláštnu náhodu. Shannon je v súčasnosti pediatrom Chrisovho syna. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy