Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Revízorka donútila školáka vystúpiť násilím. Bol vulgárny, tvrdí podnik
Zdielať na

Revízorka donútila školáka vystúpiť násilím. Bol vulgárny, tvrdí podnik

TRMICE / Ústecká polícia vyšetruje konflikt v autobuse MHD, z ktorého revízorka vylúčila za nevhodné správanie neplnoletého chlapca. Keď odmietal vystúpiť, kontrolórka ho prinútila k opusteniu autobusu tým, že mu strhla ruku z madla. Incident nafilmoval jeden z cestujúcich a zverejnil ho na Facebooku. Dopravný podnik sa ale ohradil, že video nezachytáva celú situáciu.

Na incident v autobuse číslo 3, ktorým vo štvrtok krátko po siedmej hodine ráno cestovali deti do základnej školy v Trmiciach, upozornil server Romea.cz.

"Došlo k fyzickému výpadu revízorky voči neplnoletému rómskemu chlapcovi a vykázániu niekoľkých ďalších detí z autobusu. Pritom mali platné lístky. Dôvodom bolo podľa svedkov to, že majú na chrbtoch batohy,“ uviedol server.

"Video jasne ukazuje, že medzi deťmi vykázanými z autobusu sú aj tí, ktorí na chrbtoch žiadne batohy nemajú. A nemal ho ani chlapec, ktorého sa pokúsila revízorka neprimeraným zákrokom donútiť vystúpiť,“ ohradila sa Romea.cz.

Podľa hovorkyne ústeckého dopravného podniku Jany Dvořákovej ale video na sociálnej sieti nezachytáva to, čo zákroku revízorky predchádzalo. 

"Nastúpila skupinka teenagerov s batohmi na chrbtoch a zostala stáť v priestore vyhradenom pre kočiare. Pretože ich batohy obmedzovali priechod ostatným cestujúcim, kontrolórka ich slušne požiadala, aby si ich dali dole,“ popísala Dvořáková. "Teenageri nereagovali, preto ich upozornila znovu. V ten okamih sa otočil jeden chlapcov zo skupinky a revízorku veľmi vulgárne oslovil a začal jej tykať. Preto ho vykázala von. Skupina ďalších potom vystúpila svojvoľne, spolu s ním,“ dodala Dvořáková pre portál iDNES.cz.

Dopravný podnik informoval, že stojí za svojou zamestnankyňou. A to aj napriek tomu, že si uvedomuje, že revízorka v rámci svojich právomocí chlapca nemala chytiť za ruku. "Bohužiaľ, napätá situácia a vulgárne chovanie neplnoletého pre ňu bola veľmi stresujúce a náročné,“ odôvodnila Dvořáková.

Koncom mája zaútočil podgurážený Slovák na revízora. Takto sa to skončilo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy