Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Otvoril si núdzový východ a sadol na krídlo lietadla
Zdielať na

Otvoril si núdzový východ a sadol na krídlo lietadla

Archívne video

MALAGA / Pasažier spoločnosti Ryanair bol už asi unavený z čakania na vystúpenie v španielskom meste Malaga a tak si otvoril núdzový východ.

Let z Londýna do Malagy mal ešte pred vzlietnutím hodinové meškanie a následne pasažieri museli zostať pol hodinu na palube lietadla po tom, čo pristálo na letisku v Malage. 

Muž, pravdepodobne poľskej národnosti, okolo 50 rokov, si otvoril núdzový východ a posadil sa na krídlo lietadla. Posádka lietadla ho prehovorila, aby sa vrátil naspäť do lietadla a následne ho zatkla polícia. Tento nezvyčajný incident sa stal na linke z Londýna do Malagy na Silvestra.

Dvaja ďalší cestujúci povedali pre The Daily Mail, že bolo neskutočné, keď muž otvoril núdzový východ s vyhlásením "Idem von cez krídlo." Avšak ďalší zo spolucestujúcich sa vyjadril, že muž trpel astmou a mal problémy s dýchaním. 

Hovorca spoločnosti Ryanair uviedol, že išlo o vážne porušenie bezpečnostných predpisov a dodal: "Polícia letiska v Malage okamžite pasažiera zatkla a keďže išlo o porušenie bezpečnosti v Španielsku, zaoberá sa prípadom španielska polícia." 

V Španielsku to nie je prvý incident takéhoto druhu. V roku 2016, pasažier v Madride skočil z odpojeného mosta a snažil sa šprintom dobehnúť lietadlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy