Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž zomrel pri tom, ako mal na sebe helmu pre virtuálnu realitu
Zdielať na

Muž zomrel pri tom, ako mal na sebe helmu pre virtuálnu realitu

Archívna reportáž

MOSKVA / Fenoménom dnešnej doby je virtuálna realita, ktorá dokáže človeka z pohodlia domova preniesť do virtuálnych svetov. Nešťastná udalosť z Ruska ale dokazuje, že aj pri takejto zábave treba v prvom rade myslieť na bezpečnosť.

V Rusku došlo k tragickej udalosti, pri ktorej zohrala úlohu helma pre virtuálnu realitu. Muž pri pohybe tak nešťastne spadol, že sa pri páde na sklenený stôl zranil tak nešťastne, že na následky veľkej straty krvi zomrel. Napriek tomu, že sa mu lekári snažili pomôcť, zachrániť sa im ho už nepodarilo.

Ide o oficiálne prvú nehodu, pri ktorom svoju úlohu zohral aj systém pre virtuálnu realitu. Výrobcovia pri tom pravidelne upozorňujú, že ľudia by mali helmy používať v bezpečnom prostredí bez prekážok. Aké konkrétne zariadenie muž používal, zdroje neuvádzajú. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, helma alebo okuliare pre virtuálnu realitu pracujú na princípe, ktorý sa snaží užívateľa vtiahnuť do simulovaného sveta a jeho zmysly od skutočného sveta úplne odpútať. Oči sú tak väčšinou úplne zakryté. 

Virtuálne je už v súčasnosti všeličo, aj peniaze. Pozrite si archívnu reportáž o bitcoine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy