Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Paroubek sa po 28 rokoch manželstva rozviedol
Zdielať na
Zahraničie

Paroubek sa po 28 rokoch manželstva rozviedol

Zdroj: Michal Krumphanzl/ČTK

Syna majú dospelého, jazvečík zostal manželke

Šéf ČSSD Jiří Paroubek sa dnes po 28 rokoch rozviedol. Ako informoval internetový portál iDNES.cz, netypický rozvod po viac ako polstoročí spolužitia sa konal len za prítomnosti právnikov.

Fotoreportéri pri fotografovaní právnych zástupcovři Jiřího Paroubka Radomíra Šimka a Zuzany Paroubkovej Jaroslavu Žákovu u Obvodného súdu pre Prahu 5.

Michal Doležal/ČTK

Pražský súd rozviedol manželov Jiřího a Zuzanu Paroubkovcov za pätnásť minút. Paroubek sa teraz môže ako slobodný muž venovať svojej mladšej priateľke, prekladateľke Petre Kováčovej.

Príčinu rozpadu dlhoročných manželstiev vysvetlil psychológ Petr Šmolka: "Muži po päťdesiatke bilancujú a niektorí zatúžia po zmene. Môžu to riešiť výmenou partnerky za mladšiu." Podobný prípad zrejme nastal aj u známeho českého politika. So svojou bývalou manželkou sa však dokázal dohodnúť a rozviedol sa prostredníctvom takzvaného zjednodušeného konania, ktoré je lacnejšie a rýchlejšie. Pred rozvodom sa dohodli na rozdelení majetku. Jediného syna už majú dospelého, takže starostlivosť o dieťa nemuseli riešiť. Jazvečík Andy zostal Zuzane Paroubkovej, ktorá môže do 30 dní požiadať o zmenu priezviska na pôvodné Zajíčková. Právnici ich tak bez ich prítomnosti rozviedli za pätnásť minút vrátane prestávky pred vynesením verdiktu.


V Českej republike sa končí rozvodom takmer polovica manželstiev. Po 28 rokoch je však podľa odborníkov rozvod skôr výnimkou. Ako potvrdila profesorka demografie z Prírodovedeckej fakulty Univerzity Karlovej v Prahe Jitka Rychtaříková, rozpad manželstva po takej dlhej dobe je skutočne neobvyklý. Z každej tisícky manželstiev, ktoré vznikli v roku 1979, sa totiž v tomto roku rozpadnú okrem manželstva Jiřího Paroubka už len ďalšie štyri.

Zdielať na

Najčítanejšie správy