Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zaplatil viac ako 116 000 eur, aby zmrazili jeho rodinu. Verí, že budú žiť v ďalekej budúcnosti
Zdielať na

Zaplatil viac ako 116 000 eur, aby zmrazili jeho rodinu. Verí, že budú žiť v ďalekej budúcnosti

Archívna reportáž

WISCONSIN / Štyridsaťdeväťročný Dennis Kowalski sa rozhodol, že chce byť po smrti zakonzervovaný v nádrži s kvapalným dusíkom. Verí totiž, že by v budúcnosti mohol jeho život pokračovať. Nechce v tom byť ale sám, a tak zaplatil zmrazenie pre celú rodinu.

Kowalski je prezidentom spoločnosti, ktorá sa zaoberá práve zmrazovaním ľudí v tekutom dusíku. Verí, že existuje veľká nádej na obnovenie života v budúcnosti. Jedného človeka výjde zmrazenie na 28 tisíc dolárov (asi 23 462 eur). Za päťčlennú rodinu tak Kowalski zaplatil viac ako 116 000 eur. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, proces realizuje spoločnosť, ktorá sa postará o to, aby bolo telo človeka krátko po smrti zmrazené v nádrži s ľadom a potom prevezené do centrály v Michigane. Tam jeho krv nahradia roztokom nemrznúcej kvapaliny a udržujú ho v odparovanej chladiacej komore. 

Kowalski tvrdí, že má len máločo stratiť, no získať môže údajne všetko. "Zapísal som celú svoju rodinu, vrátane troch synov. Samozrejme, sú ešte mladí a veľmi nad tým nepremýšľajú, ale v živote nikdy neviete, čo sa stane," povedal Kowalski s tým, že sú si vedomí toho, že nič nie je zaručené. "Berieme to tak, že naše telá darujeme vede. Ak to bude fungovať, bude to pre vedu veľa znamenať. Momentálne máme 160 zmrazených ľudí a asi 100 domácich mazlíčkov. Zapísaných je celkovo 2000 ľudí z celého sveta," uzavrel. 

Pozrite si aj archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy