Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ruský prezident Putin opäť hviezdil na ľade
Zdielať na

Ruský prezident Putin opäť hviezdil na ľade

MOSKVA / Ruský prezident nezabudol na viacročnú tradíciu. Na ľad sa postavil so svojimi politickými kolegami, ale aj inými významnými osobnosťami.

Ruský prezident sa opäť zapojil do zápasu na ľade. Po boku ministra obrany Sergeja Šojgua si v piatok večer zahral na upravenej ľadovej ploche na Červenom námestí v Moskve. Putinovi sa opäť darilo a bol za hviezdu, keď pri minimálnej snahe súperových obrancov, skóroval góly. Podľa televízneho spravodajstva Euronews, nie je jasné, koľko ich dal. 

Putin sa zúčastnil takzvanej Nočnej hokejovej ligy, ktorá bola založená v roku 2011, kedy pôsobil ako premiér. V tímoch hrajú predovšetkým ruskí politici, zástupcovia spoločenskej smotánky, ale aj slávni hokejoví veteráni. Trofej si odváža víťazný tím regiónu, ktorý má zaistenú aj veľmi príjemnú štátnu finančnú podporu. 

Putin sa rád prezentuje ako silný muž. V minulosti sa prezident, ktorého pravdepodobne čaká víťazstvo aj v nasledujúcich voľbách, predstavil aj v úlohe biatlonistu, cyklistu, archeológa, letca, karatistu, speváka, automobilového pretekára, lovca tigrov, džokeja, potápača, hasiča a tankistu. 

Ruský prezident je pre mnohých umelcov inšpiráciou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy